بهاران خجسته باد
"آخرين روزهاي زمستان در حالي به پايان ميرسد که طبيعت پيشاپيش مژده بهار را به ارمغان آورده و "نسيم روز ميلاد اقاقيها را جشن ميگيرد و بهار روي هر شاخه، کنار هر برگ، شمع روشن کرده است." با آمدن بهار، زمين بار ديگر نفس ميکشد، شکوفهها ميرويد و پرندهگان، بامدادان طراوت خواهند داد. بهار بار ديگر اين درس بزرگ را با خود دارد که آري دوباره بايد ساخت."
سرودهاي از پُل الوار Paul Éluard (١٨٨۵-١٩۵٢) شاعر فرانسوي و يکي از معروفترين شاعران سورئاليست.
« آزادي »
براي پرندهي دربند
براي ماهي در تُنگ بلور آب
براي رفيقم که زنداني است
زيرا، آن چه را که ميانديشد، بر زبان ميراند.
براي گُلهاي قطعشده
براي علف لگدمال شده
براي درختان مقطوع
براي پيکرهايي که شکنجه شدند
من نام تو را ميخوانم: آزادي
براي دندانهاي به همفشرده
براي خشم فرو خورده
براي استخوان در گلو
برا ي دهانهايي که نميخوانند
براي بوسه در مخفيگاه
برا ي مصرع سانسور شده
براي نامي که ممنوع است
من نام تو را ميخوانم: آزادي
براي عقيدهاي که پيگرد ميشود
براي کتکخوردنها
براي آن کس که مقاومت ميکند
براي آنان که خود را مخفي ميکنند
براي آن ترسي که آنان از تو دارند
براي گامهاي تو که آن را تعقيب ميکنند
براي شيوهاي که چهگونه به تو حمله ميکنند
براي پسراني که از تو ميکشند
من نام تو را ميخوانم: آزادي
براي سرزمينهاي تصرفشده
براي خلقهايي که به اسارت در آمدند
براي انسانهايي که استثمار ميشوند
براي آناني که تحقير ميشوند
براي مرگ بر آتش
براي محکوميت عدالتخواهان
براي قهرمانان شهيد
براي آن آتش خاموش
من نام تو را ميخوانم: آزادي
من تو را ميخوانم، به جاي همه
به خاطر نام حقيقي تو
من تو را ميخوانم زماني که تيرگي چيره ميشود
و زماني که کسي مرا نميبيند،
نام تو را بر ديوار شهرم مينويسم،
نام حقيقي تو را
نام تو را و ديگر نامها را
که از ترس هرگز بر زبان نميآورم
من نام تو را ميخوانم: آزادي
به مناسبت 18 مارس
امروز 18 مارس 2013 است. يکصد و چهل و دو سال پيش، يعني در ١٨ مارس ١٨٧١( ٢٨ اسفند ١٢٤٩ خورشيدي) کمون پاريس متولد شد. در فوريهي 1871 کميتهي مرکزي گارد ملي تشکيل شد. اين کميته در اعتراض به وضع نابسامان موجود، مردم را به قيام فراخواند. در بامداد 18 مارس 1871 به دستور رییس دولت "آدلف تيير"، سلطنت طلب مرتجع، دستههايي از سربازان دولتي به تپهي مون مارتر شبيخون زدند تا توپهاي گارد ملي را بدزدند. اين شبيخون با هوشياري نگهبانان بينتيجه ماند. کارگران و پيشهوران پاريسي در سپيده دم صبح روز 18 مارس قهرمانانه توانستند يورش ارتش بورژوايي را در هم شکنند. مردم با فراخوان گاردملي، از بلنديهاي مون مارتر و بل ويل پايين آمدند و به سوي مرکز شهر راه پيمايي کردند. ظهر روز 18 مارس، کميتهي مرکزي گارد ملي به مردم و اعضاي گارد ملي دستور داد مرکز شهر را تسخير کنند. مردم تا ساعت 2 بعد از ظهر، ايستگاه راه آهن اورلئان و چند نقطهي مهم ديگر را اشغال کردند. به فاصلهي بسيار کمي، پادگانها و ساختمانهاي دولتي نيز به تصرف مردم درآمد. بعد از 64 روز، یعنی در 21 ماه مه 1871 ارتش يک صد وسي هزار نفري فرانسه، از ورساي به سوي پاريس حرکت کرد. اين تهاجم در واقع سرآغاز نبردهاي شديد "هفتهي خونين ماه مه" بود؛ هفتهي خونيني که کمونارها، قهرمانانه خيابان به خيابان، خانه به خانه و وجب به وجب در برابر ارتش ارتجاعي بورژوازي جنگيدند. پاريس يک هفتهي تمام از خون کارگران و زحمتکشان پاريس سرخ، و از آتش توپها و تفنگها روشن شد. آخرين کمونارها در برابر ديوار گورستان پرلاشز تيرباران شدند.
روز28 ماه مه 1871، کمون پاريس بعد از 72 روز، زير آتش دشمن آزادي و برابري، سقوط کرد، و پاريس به زير تيغ شوم ارتجاع افتاد.
مدتي پس از شکست کمون پاريس، مارکس در کتاب "جنگ داخلي در فرانسه" نوشت:
"(کمون) يک شکل سياسي کاملا" جامع و گسترده بود در حالي که شکلهاي پيشين حکومت موکدا" سرکوبکننده بودند. رمز واقعي آن اين بود، که اساسا" يک حکومت طبقه کارگر بود، برآيندِ مبارزهي توليدکننده عليه طبقهي تصاحبکننده، سرانجام شکل سياسييي کشف شد که در تحت آن رهايي اقتصادي کار را تامين کرد."
وجوه اصلي اين "شکل سياسي" چه بودند؟ مارکس در همين کتاب ادامه ميدهد:
"نخستين فرمان کمون ... سرکوبي ارتش ثابت و جايگزيني آن با مردم مسلح بود. کمون از شوراهاي شهر با راي اهالي محلاتِ گوناگون شهر، مسئول و برگشتپذير در مدتهاي کوتاه تشکيل شد. اکثريت اعضاي آن، به طور طبيعي زحمتکشان بودند يا نمايندگان طبقه کار را پاس ميداشتند. کمون قرار بود که يک اندام کارگري نه پارلماني، قوه مجريه در عين حال قانونگذار باشد. پليس به جاي آن که چونان عامل حکومت مرکزي ادامه کار دهد، بيدرنگ از صفات سياسي خود خلع شد و به عامل مسئول و در هر زمان بازگشتپذير کمون تبديل شد. به همين گونه بودند مقامات در تمامي شاخههاي ديگر ادارات. از اعضاي کمون به پايين، دستمزد کارمندان خدمات کشوري در سطح مزدهاي کارگري بود."
"ماموران قضايي از استقلال دروغين بيبهره شدند، استقلالي که چيزي جز نقابي بر تملقهاي فرومايهشان به حکومتهاي پيشين نبود که بارها سوگندهاي وفاداري ياد کرده و شکسته بودند."
"مقرر شد که دادرسان و قضات انتخابي، مسئول و برگشتپذير باشند."
انديشه انقلابي مارکس / آلکس کالينيکوس صص 239-240 ؛ترجمه پرويز بابايي، چاپ سوم 1389- آزادمهر، قطره
در جوامع امروزي يک بار تصميم ميگيرند که عضوي از طبقه حاکم در چهار يا شش سال نماينده دروغين مردم در پارلمان و يا نخستوزير و يا رييس جمهوري باشند. انتخاب کنندگان ديگر نظارتي بر آنچه نمايندگانشان پس از انتخاب شدن انجام ميدهند ندارند و هنگام تجديد انتخابات معمولا" گزينش ميان بد از بدتر است. اما در تحت حاکميت کمون پاريس، همهي مقامات دولتي، نه فقط انتخابی، بلکه تابع فراخواني بيدرنگ از سوي انتخابکنندگان آنان بودند تا هر لحظه دست از پا خطا نمايند از مقام خود عزل و پاسخگوي اعمال انجام داده خود باشند. هدف اصلي گزينش عمومي خدمت به مردم است. قدرت براي فراخواني نمايندگان بيکفايت آشکارا به نحو گستردهاي نظارت تودهاي بر حکومت را افزايش ميدهد. در عين حال، انحلال ارتش ثابت بدين معناست که وسايل اعمال زور در دستهاي اهالي خودسازمان يافته چونان يک نيروي مسلح قرار دارد. دولت ديگر واحدي مستقل و برتر از خود ملت نخواهد بود که از آن جز برآمدگي انگل شناختي چيز ديگري صادر نميشود.
و اما ضعفهای کمون:
يکمين ضعف کمون "خوش خُلقي" آنان، يعني بيتمايلي آنان به هجوم عليه دشمنان خود در ورساي و عدم اقدام جدي عليه ضد انقلاب کارگري بود.
دومين ضعف کمون کنار گذاشتن زنان در مراحل اجرايي، که به ويژه در پرتو نقش برجستهاي که زنان کارگر پاريس در کمون ايفا ميکردند.
سومين ضعف کمون ناديده گرفتن رهنمودهاي انگلس به دنبال شکست انقلابهاي 1848 اروپا بود. انگلس نوشت:
"قيام همچون جنگ يا هر حادثهي ديگري يک فن است و تابع قواعد معيني از پيشرفت که هرگاه از آنها غفلت شود نابودي طرفي را که از آنها غفلت کرده است در پي خواهد داشت.. نخست اين که هرگز با قيام بازي نکنيد مگر آن که کاملا" آماده باشيد که با نتايج بازي خود رو به رو شويد. قيام محاسبهي مقادير بسيار نامشخص است، که ارزش آن ممکن است هر روز تغيير کند؛ نيروهاي مقابل شما از هرگونه مزيتهاي تشکيلاتي، انضباط و مرجع دائمي برخوردارند؛ اگر شما در برابر آنها دوام بيشتري نياوريد، شکست خورده و نابود شدهايد. دو ديگر آن که، هنگامي که وارد قيام شديد با قاطعيت تمام عمل کنيد و به مهاجم حمله بريد. حالت دفاعي مرگ هر قيام مسلحانه است؛ قيام پيش از آنکه خود را با دشمنانش مقایسه و اندازهگیری کند از دست میرود. دشمنانتان را در حالي که نيروهايشان پراکنده ميشوند به شگفتي واداريد، آماده پيروزيهاي جديد، هر قدر کوچک اما روزانه باشيد؛ روحيهي بالايي که نخستين قيام موفقيتآميز به شما داده است حفظ کنيد و بدينگونه عناصر متزلزل اردوي خود را که همواره قويترين انگيزه را دنبال ميکنند و همواره طرف امنتر را در نظر دارند گرد آوريد؛ دشمنانتان را به عقب نشستن مجبور کنيد پيش از آنکه بتوانند قدرتشان را عليه شما جمعآوري کنند؛ به عبارت دانتون- بزرگترين استاد سياست انقلابي که تاکنون شناخته شده است- دلير باشيد، دلير باشيد، دليرتر!" همان منبع صص242-243
سرطان در کمین کارکنان زن در شیفت شب
با توجه به این تحقیقات، کار شیفت شب با افزایش 24 درصدی خطر ابتلا به سرطان پیشرفته و 49 درصدی افزایش خطر ابتلا به سرطان اولیه همراه است.
فقط زنان 50 سالهای که در شیفت شب کار میکردند به طور قابل توجهی به سرطان تخمدان مبتلا بودند.
بر اساس این تحقیقات، افزایش خطر ابتلا به سرطان در زنانی که در شیفت شب کار میکنند، میتواند با هورمون ملاتونین همراه باشد.
هورمون ملاتونین تنظیم کننده هورمونهای تناسلی، به ویژه استروژن است و به طور معمول در شب تولید میشود اما توسط نور سرکوب میشود.
تولید ملاتونین در بدن، در شب ١٠ برابر میزان آن در روز است و این هورمون در کنار وظایف دیگر، فعالیتهای بدن هنگام خواب را تنظیم میکند و به جهت ارتباط ترشح آن با نور، به تنظیم خواب و بیداری کمک میکند.
میزان ملانونین در بدن انسان در روزهای زمستان که تابش نور صرفاً چند ساعت است، افزایش مییابد. خستگی و احساس خواب، افسردگی زمستانی و ناراحتیهای هنگام خواب میتواند از نتایج فصل زمستان باشد، بدین خاطر پیاده روی در روزهای این فصل توصیه میشود.
پایین بودن مقدار ملاتونین در بدن میتواند باعث بیخوابی شود. بدن با افزایش سن، ملاتونین کمتری تولید میکند که در نتیجه مدت خواب به طور میانگین کاهش یافته و باعث بیخوابی میشود.
حتی کارهای شیفتی و سفرهای دور نیز میتواند بر مقدار ملاتونین در بدن به خاطر تغییر ساعات خواب و بیداری تأثیر منفی داشته باشد. ملاتونین یک هورمون مهم، محافظ و یک آنتی اکسیدان قوی است.
پژوهشهای قبلی نشان داده است که شیفت شب کار ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان در ارتباط باشد.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/263198
دستمزد ناچیز ۹۲ بر شمار کودکان کار میافزاید
دلیل کار کودکان، ناتوانی یا کم توانی سرپرستان آنها در تامین هزینههای زندگی است. سرپرستان بعضی از این کودکان حتی توان جسمی کار کردن ندارند و ما بقی اکثرا دست فروش یا کارگر هستند که درآمد بسیار پایینی دارند.
دلیل اصلی گسترش این پدیده افزایش تورم و فقیرتر شدن جامعه است و به همین دلیل با توجه به شرایط بد اقتصادی روز به روز بیشتر با این پدیده مواجه میشویم.
کودکانی که وارد بازار کار میشوند از داشتن حق مهم کودکی محروم میشوند. شرایط و محیط کار این کودکان مطلوب نیست و باعث میشود تا کودکان کار بصورت عمدی یا غیر عمدی در معرض انواع آسیبهای جسمی و روحی قرار گیرند.
تا زمانی که ریشه این مساله یعنی مناسبات اقتصادی موجود که خاص ایران هم نیست حل نشود نباید امید داشت تغییری جدی و عمیق در مساله کار کودک به وجود بیاید.
طبق ماده ۴۲ از بخش دوم پیماننامه جهانی حقوق کودک، نهادهای رسمی باید حقوق کودک را به مردم بیاموزند، با اینکه دولت ایران جزء گروه کشورهای اجراکننده این پیمان نامه است اما به نظر من شواهدی دال بر حمایتی واقعی، عینی و موثر وجود ندارد.
منبع:http://ilna.ir/news/news.cfm?id=57273
حواشی جشن کودکانی که روزانه ۱۰ ساعت کار میکنند
۲۲۰ کودک خانه کودک شوش: ایمان که ۱۴ سال دارد و از کلاس اول در خانه کودک تحصیل کرده است میگوید: «من تمام تلاشم را میکنم تا با کمک خانه کودک هر سال بتوانم دو پایه درسی را بخوانم و الان کلاس پنجمم، اگر کار نمیکردم و مثل بقیه هم سن و سالهای خودم از اول مدرسه میرفتم الان باید دوم راهنمایی میبودم.»
او که در خیابان دست فروشی میکند میگوید: «هر روز صبح میآیم خانه کودک، ساعت ۱۱ میروم سر کار و تا ۹ شب کار میکنم.»
ناجیه یکی دیگر از کودکان این مرکز میگوید: «من روزی ۴ ساعت دست فروشی میکنم اما در خانه هم مجبورم کمک مادرم کنم، او بیمار است و تنها نمیتواند کارهای خانه را انجام دهد.»
منبع:http://ilna.ir/news/news.cfm?id=57202
تمسخر مطالبه کارگران در روند تعیین مزد سال ۹۲
بیانیه کارگران فلزکار و مکانیک:«درسال جاری گرانی هر روزه، امان کارگران را بریده و سفرههای ما هر روز خالیتر از روز قبل میشود»، طی ۳ ماه گذشته با افزایش قیمت ارز نیمی از قدرت خریدمان به جیب دلالان رفت و ۳ درصد ارزش افزوده کالاها به ما تحمیل شد.
«حداقل مزد سال آینده ۲ برابر از خط فقری که توسط منابع دولتی اعلام میشود کمتر است»، «با نرخی کمتر از نرخ تورم رسمی امسال، برای سال بعد حقوق تعیین میکنند، یعنی حداقل حقوق اعلام شده توسط شورای عالی کار، همیشه یکسال عقبتر از تورم سال بعد است».
این افزایش حقوق از طرف شورای عالی کار، بیاعتنایی به خواستههای جامعه کارگری و خانوادههای شریف زحمتکشان است».
به باور کارگران عضو در سندیكای فلزكار و مكانیك، دولت (به عنوان بزرگترین کارفرما) و کارفرمایان بخش خصوصی طبق دستورات صندوق بین المللی پول بر سر افزایش ۲۵ درصدی مزد سال ۹۲ بایکدیگر توافق کردهاند.
«به سخره گرفتن خواستههای طبقه کارگر در حالی صورت میگیرد که بیش از ۳۰ هزارامضای اعتراضی به وضعیت معیشتی خانوادههای کارگری ومشکلات زحمتکشان به مجلس و وزارت کار برده شد و ۲ هزارامضای اعتراضی دیگر نیز ازطرف کارگران شرکت واحد به وزارت کار داده شده است».
این کارگران همچنین با انتقاد از اظهارت سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص نحوه افزایش مزد سال ۹۲ میافزایند: در این میان توجیهات آقای عباسی رییس شورای عالی کار مبنی بر اینکه «اگر با تورم امسال برای سال بعد حقوق تعیین میکنیم، برای این است که ممکن است درسال آینده اصلا تورم نداشته باشیم» بسیار توهین آمیز است.
در خاتمه این بیانیه بر ضرورت اتحاد بیشتر کارگران، تشکیل نهادهای مستقل صنفی کارگری و ایجاد و تقویت تعاونیهای مصرف کارگری تاکید شده است.
بيمار را با چکش نميتوان بيهوش کرد!
اصلي ترين و پر مصرف ترين داروهاي بيهوشي در كشورآتراکوريوم، سووفلوران، ايزوفلوران هستند كه اين سه دارو در بازار موجود نيست يا خيلي کم است وبه سختي ميتوان اين داروها را پيدا كرد.
رئيس داروخانههاي 13آبان در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه براي مواجه با نبود داروهاي بيهوشي چه تدبيري انديشيده شده است، گفت: بايد آرام آرام شروع به دعا کنيم زيرا اگر اين داروهاي بيهوشي تامين نشوند اتاقهاي عمل تعطيل ميشوند. با چکش که نميشود مردم را بيهوش کرد، اگر تمام شرايط براي عمل جراحي مهيا باشد ولي داروي بيهوشي نباشد عملا هيچ کاري نميتوان انجام داد.بدن بيمار را که نميتوان زنده زنده با چاقوي جراحي بريد.
تمامي اين داروهاي بيهوشي ازخارج کشور وارد ميشوند، تحريم و مشکلات ارزي از دلايل کمبود داروهاي بيهوشي در کشور است.
«متاسفانه داروهاي قديمي که تا پيش از اين استفاده نميشده، دوباره وارد چرخه داروهاي بيهوشي شده است که اين ميتواند زنگ خطري براي سلامت بيماران باشد.» « ما در مواردي شاهد خطرات جاني براي برخي بيماران هستيم که منجر به مرگ بيماران شده است، اما برخي بيمارستانها بنا به دلايلي روي تبعات جاني کمبود داروهاي بيهوشي سرپوش ميگذارند.
منبع:http://www.tabnak.ir/fa/news/308896
مدیرعامل شركت تجهیزات پزشكی هلالاحمر: بررسیهای این شركت نشان میدهد كه سرنگهای چینی وارد شده استریل نشده و جان بیماران را به خطر انداخته است. از سوی دیگر كارخانه های هلالاحمر 500 میلیون سرنگ تولید میكند.
البته این كارخانه تنها كارخانه تولیدی سرنگ داخلی نیست و 17 كارخانه دیگر هم در تولید سرنگ نقش دارند. همین تعداد، مسئولان هلالاحمر را به این نتیجه رسانده است كه لزومی به وارداتی كه وزارت بهداشت انجام میدهد نیست. هلالاحمر همچنین اعتقاد دارد كه سرنگهای وارداتی از سمت چین سلامت بیماران ایرانی را به خطر انداخته است از سوی دیگر هم وزارت بهداشت اعتقاد دارد كه سرنگهای تولیدی داخل كشور مرغوب نیست و همین واكنشها باعث سوالات بیشماری در میان افكار عمومی درباره سرنگهای موجود شده است.
منبع:http://www.tabnak.ir/fa/news/308931
جالبترين واردات کالا به کشور: ۵۰۰کیلو مارمولک،۷۴۰ تن آدامس ، ۶تن کراوات ،۲۲ تن عصا، ۲۶ تن کلاه گیس، ۲۰۵تن سنجاق قفلی........
در یکی دو ماهه اخیر وقتی که موضوع کمبود و گرانی دارو مطرح شد ، وزیر معزول بهداشت خبر از واردات زین اسب و غذای سگ و گربه و اختصاص ارز دولتی برای واردات دها قلم کالای غیرضرورداده بود. در بررسی آمار واردات طی سالی که در روزهای پایانیش هستیم با نام کالاهایی روبرو شدیم که دانستن نام و موضوع آنها برای شما خالی از لطف نمی تواند باشد:
* نیم تن مارمولک (کد تعرفه ۰۱۰۶۲۰۹۰)
* ۷۴۰ تن آدامس (کد تعرفه ۱۷۰۴۱۰۰۰)
* بیش از یک میلیون تن آدامس(کد تعرفه ۲۱۰۶۹۰۸۵)
* ۵۰۰کیلو غذای سگ و گربه (کد تعرفه: ۲۳۰۹۱۰۰۰)
* ۱۷ تن غذای ماهی آکواریومی ( کد تعرفه ۲۳۰۹۹۰۲۰ و ۲۳۰۹۹۰۱۰)
*۹ هزار تن شن و ماسه (کد تعرفه: ۲۵۰۶۱۰۹۰و ۲۵۰۶۱۰۱۰ و۲۵۰۵۹۰۰۰ ).
* ۵ هزار تن "خاک" رس!!!!!!( کد تعرفه: ۲۵۰۷۰۰۹۰) خاک کیلویی ۵۰۰-۶۰۰ تومان!
* نیم تن قلوه سنگ!!!!( کد تعرفه: ۲۵۱۷۱۰۱۰).
* ۱۲ و نیم هزار تن کود حیوانی هر کیلو ۴۰۰ تا ۵ هزار تومان(کد تعرفه:۳۱۰۱۰۰۰۰)
* نیم تن فرآورده هایی برای آرایش لب با کد تعرفه ۳۳۰۴۱۰۰۰
*۱۲۵ هزار کیلو ریمل یا فرآورده های برای آرایش چشم (کد تعرفه ۳۳۰۴۲۰۹۰)
* ۲۲۱ تن مرگ موش (کد تعرفه: ۳۸۰۸۹۹۱۹)
* ۹۷۳ تن در بطری پلاستیکی (کد تعرفه: ۳۹۲۳۵۰۰۰)
* نیم تن محافظ بهداشتی (کد تعرفه ۴۰۱۴۱۰۰۰)
* یکهزار و ۴۰۰ تن خاک اره (کد تعرفه ۴۴۰۱۳۹۰۰)
* ۳ هزار تن ذغال چوب (کد تعرفه: ۴۴۰۲۹۰۰۰)
* ۱۴۲ تن دستمال کاغذی (کد تعرفه ۴۸۱۸۲۰۰۰)
* ۲ تن دفتر مشق(کد تعرفه ۴۸۲۰۲۰۰۰)
* ۳ هزار تن پشم (کد تعرفه: ۵۱۰۵۲۱۰۰ و ۵۱۰۵۱۰۰۰ و ۵۱۰۱۲۱۰۰)
* ۶ تن کراوات (کد تعرفه: ۶۲۱۵۹۰۰۰)
* ۲۲ تن عصا(کد تعرفه ۶۶۰۲۰۰۰۰)
* ۲۶ تن کلاه گیس (کد تعرفه ۶۷۰۴۱۱۰۰ و ۶۷۰۴۹۰۰۰)
* نیم تن موی انسان (کد تعرفه ۶۷۰۳۰۰۰۰)
*یک تن ریش و ابروی مصنوعی(کد تعرفه ۶۷۰۴۱۹۰۰)
* نیم تن نطفه نا معلوم و اسپرم گاو(کد تعرفه ۰۵۱۱۹۹۱۰ و ۰۵۱۱۱۰۰۰ وارد شده در تمامی ماه های امسال)
* واردات ۱۵ تن پیاز و موسیر(کد تعرفه ۰۷۰۳۱۰۰۰ وارد شده در اردیبهشت امسال)
* ۱۱۵ تن استخوان و استخوان توی شاخ و روده(کد تعرفه۰۵۰۶۹۰۰۰ و ۰۵۰۴۰۰۰۰)
* ۲۷ تن حلزون و صدف دو کپه ای (کد تعرفه ۰۳۰۷۲۹۰۰ و ۰۳۰۷۳۹۰۰)
* ۲ هزار تن سگ ماهی (کد تعرفه ۰۳۰۳۸۹۰۰)
*۱۸۲ تن ماهی آکواریوم(کد تعرفه: ۰۳۰۱۱۹۰۰ و ۰۳۰۱۱۱۰۰)
* ۶۳ تن شیشه شربت-دارو (کد تعرفه ۷۰۱۰۹۰۸۰)
* ۶ تن چشم مصنوعی (کد تعرفه ۷۰۱۸۹۰۱۰)
* ۵۰۰ تن میخ (کد تعرفه ۷۳۱۷۰۰۰۰) + ۳۳۸ تن میخ پرچ (کد تعرفه ۷۶۱۶۱۰۱۰)
* ۲۶ هزار تن پیچ و مهره (کد تعرفه ۷۳۱۸۱۲۹۰ و ۷۳۱۸۱۲۱۰ و ۷۳۱۸۱۱۹۰ و ۷۳۱۸۱۴۱۰و ۷۳۱۸۱۳۹۰)
* ۲۰۵ تن سنجاق قفلی (کد تعرفه: ۷۳۱۹۴۰۰۰)
* ۵۰۰ تن کلنگ(کد تعرفه: ۸۲۰۱۳۰۰۰)
* ۸۲۰ تن بیل (کد تعرفه ۸۲۰۱۱۰۰۰)
* ۲ هزار و ۲۰۰ تن اره دستی و نواری (کد تعرفه ۸۲۰۲۴۰۰۰ و ۸۲۰۲۳۹۰۰ و ۸۲۰۲۲۰۰۰و ۸۲۰۲۱۰۰۰)
* ۸۰۰ تن مداد تراش(کد تعرفه ۸۲۱۴۱۰۱۰).
ساعاتی پیش، لورا بولدرینی رییس مجلس ایتالیا شد
لورا که ۵۲ سال دارد سخنگوی پیشین آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در ای
تالیا بود. او با اکثریت قاطع ۳۲۷ رای مثبت بر صندلی ریاست پارلمان تکیه خواهد زد. لورا بولدرینی در رشته های حقوق و زورنامه نگاری تحصیل کرده و سومین رییس مجلس زن تاریخ ایتالیا میباشد
.
این مورچه های نازنین !
از رفتار مورچهها میتوانیم چهار درس مهم بگیریم که به ما برای داشتن زندگی بهتر کمک میکنند.
1. مورچهها هیچوقت تسلیم نمی شوند. آیا متوج
ه شدهاید که چطور مورچهها همیشه به دنبال راهی برای رد شدن از موانع هستند؟ انگشتتان را در راه یک مورچه قرار دهید و آن را دنبال او بکشانید، یا حتی روی او. مدام به دنبال راهی برای عبور از انگشت شما خواهد بود. هیچوقت یکجا نمیایستد و گیج نمیماند. هیچوقت دست از تلاش بر نمیدارد و عقب نمیکشد.
2. مورچهها همه تابستان به فکر زمستان هستند. داستان قدیمی گنجشک و مورچه را یادتان هست؟ در اواسط تابستان، مورچهها به شدت مشغول جمع کردن آذوقه برای زمستان خود هستند—درحالیکه گنجشک برای خود خوش میگذراند. مورچهها میدانند که تابستان—اوقات خوش—برای همیشه نمیماند. بالاخره زمستان میآید.
3. مورچهها همه زمستان به فکر تابستان هستند. وقتی با سرمای طاقتفرسای زمستان مواجه میشوند، همیشه به خودشان یادآور میشوند که این همیشگی نخواهد بود و بالاخره تابستان فرا میرسد. و با اولین اشعه های خورشید تابستان، مورچهها بیرون میآیند و آماده کار و تلاش و تفریح هستند.
4. مورچهها هرچه از توانشان برمیآید را انجام میدهند. مورچهها چه مقدار غذا در تابستان جمع میکنند؟ هرچقدر که بتوانند! این الگوی خیلی خوبی برای کار است. هرچه که از دستتان برمیآید را انجام دهید. یک مورچه نگران این نیست که مورچه دیگر چقدر غذا جمع کرده است. عقب نمیکشد و به این فکر نمیکند که چرا باید اینقدر سخت تلاش کند. از حقوق کم خود هم شکایت نمیکند. آنها فقط سهمشان را از کار انجام میدهند.
موفقیت و خوشبختی معمولاً درنتیجه 100% به دست میآید—یعنی همه آنچه که در توان دارید را به کار گیرید. اگر به اطرافتان نگاه کنید، افراد موفقی را میبینید که با هرچه در توانشان هست زحمت میکشند.
پس:
1) عقب نکشید.
2) به فکر آینده باشید.
3) مثبتاندیش باشید.
4) تا منتهای توان خود تلاش کنید.
و یک درس دیگر هم هست که میتوانید از مورچهها یاد بگیرید. آیا میدانستید که مورچهها میتوانند شیئی با 20 برابر وزن خود حمل کنند؟ شاید ما هم همینطور باشیم. ما میتوانیم سختیها را به دوش بکشیم و حجم کارهای سخت و زیاد را مدیریت کنیم. دفعه بعد که چیزی موجب ناراحتیتان شد و تصور کردید که قادر به تحمل آن نیستید، دلسرد نشوید. به آن مورچه کوچک فکر کنید و یادتان باشد که شما هم میتوانید وزن بیشتری را به دوش بکشید!
شگفت انگیز!
Aerogel یا دود منجمد ، با دارا بودن 96 درصد هوا سبک ترین جسم جامد به حساب میاد .
در صورتی که یک قطعه کوچکی از آن را در دست خود بگیرید ، عملا غیر ممکن است که آن را ببینید یا احساس کنید، اما اگر به آن ضربه بزنید ، مانند اسفنج است .
این ماده تا 4000 برابر وزن خود را تحمل می کند و در برابر انفجار مستقیم دو پوند دینامیت مقاوم است. این ماده همچنین بهترین عایق موجود شناخته شده است.
via
• » ѕανє συя gяєєη
وقتی در زندگی ، محبت حاکم باشد ، دیگر فرقی نمی کند به وقت نیاز چه کسی آن دیگری را با خود می برد .
عمو نوروز! نیا این جا... که این خونه عزاداره
پدر خرجِ یه سال قبلِ شبِ عیدُ بدهکاره
چشای مادر از سرخی مثِ ماهیِ هفت سینن ،
که از بس تر شدن دائم، دیگه کم کم نمی بینن
برادر گم شده پُشتِ سُرنگای فراموشی
تن خواهر شده پر پر تو بازارِ هم آغوشی...
توی این خونه ی تاریک کسی چشم انتظارت نیست،
تا وقتی نونُ خوش بختی میونِ کوله بارت نیست!
عمو نوروز! نیا این جا! بهار از یادِ ما رفته!
توی سفره نه هفت سینه، نه نونه، نه پولِ نفته!
عمو نوروز! تو این خونه تمامِ سال زمستونه
گُلُ بلبل یه افسانه س فقط جغده که می خونه
بهارُ شادیِ عیدُ یکی از این جا دزدیده
یکی خاکسترِ ماتم رو تقویمِ ما پاشیده...
توی این خونه ی تاریک کسی چشم انتظارت نیست،
تا وقتی نونُ خوش بختی میونِ کوله بارت نیست!
یـغـمــا گلــرویــی
آن چه که بسیاری جوامع امروزی از زنان و دختران میخواهند: نبینید، نشنوید، صحبت نکنید، سر به زیر باشید. پس چگونه نصفی از جامعه آموزش ببینند؟
ممکن است ناراحت شوید ولی واقعیت دارد
روزنامه بهار نوشت:
کمتر مردمی در دنیا به اندازه ما ایرانیها «خاص» هستند. شاید هم اصلا ملتی مانند ما وجود نداشته باشد.
مثلا میتوانیم مورد هجوم اقوام مختلف قرار بگیریم و اجازه دهیم سالیان سال با ظلم و جور بر ما حکومت کنند، بعد با افتخار بگوییم این ما بودیم که مهاجمان را در خودمان حل کردیم. میتوانیم محو هنر دیگران باشیم ولی ادعا کنیم هنر نزد ایرانیان است و بس! قادریم در اوج تکبر، لب به تحقیر دیگران بگشاییم و مثلا بگوییم این عربهای فلان و بهمان، ولی برای دو روز عشق و حال، در فرودگاه دوبی به صف شویم و به هر ذلتی تن دهیم. یا میتوانیم بگوییم این ترکیه ای های چنین و چنان، ولی برای چرخیدن در استانبول و تاب خوردن در آنتالیا از سر و کول هم بالا رویم.
وقتی هم برمیگردیم، به جای این که کمی به قابلیت، درایت و شایستگی همین عربها و ترکها فکر کنیم، با همان تکبر همیشگی میگوییم از صدقه سر ما آدم شدهاند! میتوانیم ادعا کنیم بافرهنگترین ملت دنیاییم، ولی سطل زبالههایمان را در جوب آب خالی کنیم. بگوییم بااخلاقترین مردمانیم، ولی در چشم برهمزدنی چنان زیرآب دوست و همکارمان را بزنیم که نفهمد از کجا خورده است.
فرزندمان را میفرستیم آمریکا کارگر پمپ بنزین یا گارسن میشود، بعد به جای این که به خاطر حیف و میل آن همه پول بزنیم پس کلهاش، با افتخار اعلام میکنیم آقازاده «ناسا» را اداره میکند.
در تاکسی و اتوبوس تحلیل سیاسی ارائه میدهیم، ولی وقت عمل که میشود میگوییم ما مردم از چیزی خبر نداریم. میتوانیم به طرز شگفتانگیزی غر بزنیم و انتقاد کنیم، ولی هیچ تلاشی هم برای رفع مشکلات نکنیم. مینشینیم بیرون گود و نفسکش میطلبیم ولی هنگام به میدان رفتن، تبنوبه میگیریم و باید به مرخصی استعلاجی برویم.
میرویم در پستو شعارهای آنچنانی میدهیم، ولی وقت پرداخت هزینه برای تحقق همان شعارها، ابرو بالا میاندازیم و با نگاه عاقل اندر سفیه میگوییم ای آقا! اینها همهاش بازی است بعد هم آن نگونبختی را که شهامت به خرج داده و برای همان شعارها وارد گود شده، متهم میکنیم که پی منافع خودش رفته است. پشت سرمان تابلو میزنیم «کاسب حبیب خداست» بعد برای دوزار سود بیشتر به همه اعتقاداتمان چوب تاراج میزنیم. تحصیل مال نامشروع را فعل حرام میدانیم، ولی برای مشروعیت دادن به مال حرام خودمان هزار تبصره دست و پا میکنیم.
میتوانیم مانند یک معلم اخلاق، در نکوهش ناهنجاریها و رفتارهای ناپسند که باعث تضییع حقوق دیگران میشود، داد سخن سر دهیم، ولی بعد در صف نان، خودمان را جلوی دیگران جا کنیم یا برای فرار از ترافیک با سرعت در مسیر مخالف برانیم و اسمش را هم زرنگی بگذاریم.
میتوانیم در مذمت فرد یا سازمانی ساعتها سخنرانی کنیم اما به محض آن که منفعتی از جانب همان فرد یا سازمان عایدمان شود، در ستایش و مدحش، مثنوی بسراییم.
در برخی بزنگاهها، نقشآفرینی نمیکنیم یا میکنیم؛ در هر صورت اگر نتیجه باب میلمان در بیایید، میگوییم کار انگلیسها بود. در ادوار مختلف مسئولیت همه کاستیها را گردن حکومتها میاندازیم، بیآنکه به رویمان بیاوریم حاکمان از سیارهای دیگر نیامدهاند و مردمی از جنس خودمان هستند که اگر بیراهه رفتهاند ما هم در مهیا کردن شرایط کجرویها بیتقصیر نبودهایم. خلاصه آنقدر میتوانیم بهطور همزمان خصوصیات متضاد بروز دهیم که در «خاص» بودنمان هیچ شک و شبههای باقی نماند، ما مردم نازنین و خاص ایرانزمین.
'ما تقریبا مطمئنیم ذره بنیادی را کشف کردهایم'
تصویری از برخورد پروتون با پروتون در شتابدهنده سرن. خطوط سبز الکترونهای حاصل از برخوردند
جو اینکادلا مدیر پروژه CMS (یکی از دو آشکارساز سرن): "نتایج اولیه ای که از بررسی کل داده های آزمایش سال ۲۰۱۲ به دست آمده بسیار جالب هستند و برای من کاملا روشن است که ما با هیگز بوزون سروکار داریم، اگرچه هنوز برای دانستن اینکه این چه نوعی از هیگز بوزون است راه درازی در پیش داریم."
دیو چارلتون سخنگوی پروژه اطلس، دیگر آشکارساز سرن:" نتیجه تازه و زیبایی که به دست آمده محصول تلاش عظیم و از خودگذشتگی افراد زیادی بوده است. نتیجه حاصله ذره جدیدی را نشان می دهد که قرینگی-چرخش هیگز بوزون را دارد، همانطوری که در مدل استاندارد پیش بینی شده است."
حدود هفت ماه پیش در برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHC) که در سرن سوییس قرار دارد آزمایشی انجام شد که به گفته دانشمندان دانش فیزیک نظری را تغییر داد. دانشمندان پروتونها (هسته اتم) را تا سرعت نور شتاب دادند(در دو جهت مخالف تا به هم برخورد کنند) و ذرات کوچکتری را که در این برخورد ایجاد شد بررسی کردند، به امید اینکه برخی پرسشهای اساسی را پاسخ دهند و ذره موسوم به هیگز بوزون را پیدا کنند.
بر اساس نظریه موسوم به مدل استاندارد، تمام مواد از ذراتی بنیادی ساخته شده اند: شش کوارک و شش لپتون. کوارکها پروتونها و نوترونها را شکل می دهند و لپتونها هم الکترونها و نوترینوها را (نوتروینو الکترون بدون بار است). فیزیکدانها فکر می کنند کوارکها و لپتونها را نمی توان به اجزای کوچکتری خرد کرد.
دانشمندان چهار نیروی بنیادی طبیعت را همنیروی هسته ای ضعیف، نیروی هسته ای قوی، جاذبه یا گرانش و نیروی الکترو مغاطیسی می دانند. بر اساس مدل استاندارد این چهار نیرو هر کدام یک ذره معادل دارند به نام بوزون که در واقع این نیروها را به ماده منتقل می کنند. برای اینکه این نیروها به ماده منتقل شوند تمام ذرات بنیادی باید از میدانی بگذرند به نام میدان هیگز. اما خود این میدان هیگز هم به یک ذره حامل نیاز دارد که به هیگز بوزون معروف است. این ذره قطعه گمشده مدل استاندارد بود و حالا دانشمندان فکر می کنند آن را یافته اند.
در واقع فیزیک ذرات هر ذره را دارای دو ویژگی می داند: چرخش و قرینگی. قرینگی باعث کنش متقابل ذرات می شود اما پذیرفتن مفهوم قرینگی به معنای آن است که ذره باید بدون جرم باشد. دانشمندان مشکل را این گونه حل کرده اند که ذرات بنیادی جرم ندارند اما با عبور از میدان هیگز دارای جرم می شوند. اما آنچه خودِ میدان هیگز را با دیگر ذرات یا نیروها در کنش قرار می دهد هیگز بوزون است.
اطلاعاتی که از آزمایش ماه ژوئیه ۲۰۱۲ به دست آمد نشان می دهد ذره ای که در آن برخورد عظیم تولید شده، به هیگز بوزونی که در مدل استاندارد توصیف شده بسیار نزدیک است. البته اگر این ذره خصوصیاتی کاملا متفاوت نشان می داد دانشمندان را بیشتر خوشحال می کرد چرا که افقی تازه پیش روی آنها قرار می داد؛ اما اثبات وجود این ذره هم گامی بزرگ در تایید صحت مدل استاندارد است. نظریه ای که در دهه شصت و هفتادمیلادی از ترکیب نظریه نسبیت انشتین و نظریه کوانتوم حاصل شد.
"فیزیک از چهارم ژوئیه (۱۴ تیر) تغییر کرده است. قبلا ما یک سوال مبهم داشتیم، آیا اصلا ذره ای وجود دارد؟ اما حالا سوال ما دقیقتر شده: آیا این ذره که پیدا کرده ایم هیگز بوزون است و آیا این هیگز بوزون با پیش بینی مدل استاندارد تطبیق می کند؟"
بر اساس مدل استاندارد هیگز بوزون چرخش ندارد اما قرینگی مثبت دارد. این دقیقا همان نتیجه ای است که در آزمایش بزرگ سرن به دست آمده است.
اما دلیل اینکه فیزیکدانهای سرن با قاطعیت اعلام نکرده اند هیگر بوزون را یافته اند این است که بر اساس نظریه موسوم به ابرتقارن ممکن است پنج نوع مختلف هیگز بوزون وجود داشته باشد.
برای پاسخ دادن به این سوال، دانشمندان می خواهند دوباره در برخورددهنده هادرونی بزرگ آزمایش دیگری انجام دهند. اما این برخورددهنده درست یک ماه پیش برای تعمیرات و برای ارتقا سیستم به مدت دو سال تعطیل شد؛ بنابراین برای اثبات قطعی ذره باید تا سال ۲۰۱۵ صبر کرد.
منبع: دانش و فن بی بی سی فارسی
آفریقای جنوبی مبتلا به آچ آی وی
حداقل ۲۸ درصد دانشآموزان دختر آفریقای جنوبی به آچ آی وی مثبت مبتلا هستند.
این آمار نزد دانشآموزان پسر تنها ۴ درصد است.در سال ۲۰۱۱، ۹۴ هزار دانشآموز دختر حامله شدند و ۷۷ هزار نفر در مراکز دولتی سقط کردند.
طبق آمارهای دولتی ده درصد جمعیت آفریقای جنوبی، به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند.
با توجه به آمار ابتلای پسران جوان به ویروس اچ آی وی، واضح است که این دختران دانشآموز با آنها رابطه جنسی ندارند و در عوض آنها با مردان مسنتر از خودشان رابطه جنسی برقرار میکنند.
برخی دختران حامله که بین ده تا ۱۴ سال سن دارند، به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند.سال گذشته بیش از ۲۶۰ هزار نفر در آفریقای جنوبی به دلیل ابتلا به ایدز جان خود را از دست دادند که این نیمی از آمار کلی مرگ و میر در آن کشور را تشکیل میداد.
منبع: دانش و فن یورونیوز فارسی
زنی به زندگی 15 ماهه بر بالای درخت پایان داد
زنی استرالیایی فعال محیط زیست که مدت 15 ماه را در ارتفاع بیش از 60 متری یک درخت اکالیپتوس گذرانده بود به دلیل آتش سوزی مجبور به پایین آمدن شد.
میراندا گیبسون 31ساله از دسامبر سال 2011 که در اعتراض به قطع درختان بالای این درخت رفته بود سرانجام به دلیل آتش سوزی از بالای درخت پایین آمد.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/262973
وبلاگ آموختن: حرکتهای فردی در هیچ کجای جهان پاسخ اجتماعی نگرفته و نخواهد گرفت. باید آن انگیزه را(حفظ محیط زیست) اجتماعی کرد تا پاسخ بگیرد.
دستگیری سارق 16 ساله با 20 فقره سرقت
سارق 16 ساله با 20 فقره سرقت در این استان دستگیر شد.
این سارق که سابقه 20 فقره سرقت دارد، در حین سرقت سیم و کابل برق توسط مأموران آگاهی دستگیر شد.
طی بازرسیهای به عمل آمده از متهم، مقدار 23 کیلوگرم سیم سوخته از وی کشف شد.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/262979
آلودگی هر پرواز هواپیما مساوی 3 هزار خودرو
هر فروند هواپیما در هر بار نشست و برخاست برابر 3هزار دستگاه خودرو ایجاد آلودگی میکند.
این پیشنهاد سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از تشدید آن در کلان شهر تهران بوده است اما این طرح به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است.
پروازهای فرودگاه مهرآباد سهم قابل توجهی در افزایش آلودگی کلانشهر تهران دارد.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/263011
رمال و فال گیر 800 میلیونی دستگیر شد
رمال دروغین(مگر رمال راستگو هم هست؟ وبلاگ آموختن) که با وعدههای دروغین و با سوءاستفاده از تفکرات خرافه پرستی یک خانواده از آنها در حدود 800 میلیون تومان اخاذی کرده بود، توسط پلیس آگاهی دستگیر شد.
تعدادی از شهروندان خانم در دادسرای ناحیه 7 تهران و طرح شکایت تحت عنوان کلاهبرداری، آنها در اظهارات خود عنوان داشتند که خانمی به بهانه شکستن طلسم و مشکل گشایی، از هر کدام از آنها مبالغ میلیونی و حتی چند ده میلیون تومانی گرفته اما در مشکلات آنها هیچگونه گشایشی صورت نگرفته است.
نماینده حقوقی مالباختگان: موکلین بنده در جلسات عمومی خانوادگی، به صورت هفتگی با یکدیگر ملاقات کرده و متهمه نیز در همین جلسات ضمن طرح آشنایی و دوستی، با مشکلات شخصی و خانوادگی آنها آشنا و به بهانه فال گیری و رمالی و رفع مشکلات، اقدام به گرفتن پول از آنها کرده است.
خانمی به نام سودابه متولد 1350 با طرح دوستی و حضور در جلسات هفتگی مالباختگان که همگی از اعضای خانواده و بستگان یکدیگر هستند، با آنها رابطه دوستی برقرار داده و پس از بدست آوردن اطلاعات متفاوت از مالباختگان و بیشتر اطرافیان آنها اعلام می کرد که این افراد جادو شده و نیاز به باز کردن طلسم و جادو دارند؛ لذا به بهانه بازگشاشی مشکلات، شکات را ترغیب به پرداخت پول میکرد.
متهمه در خیابان شریعتی ـ خیابان کلیم کاشانی شناسایی ، دستگیر شد.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/263009
مسافری که به خاطر نبود محارم مهماندار و همه زنان هواپیما، پرواز را به تاخیر انداخت!
یک مسافر عربستانی در پرواز جده به دمام، اصرار داشت که مهماندار و تمامی زنانیکه محارم آنها همراهشان در پرواز حضور ندارند؛باید از هواپیما پیاده شوند و گرنه اجازه پرواز نخواهد داد.
عصر دیروز هنگامیکه مهماندار هواپیما برای راهنمایی های پرواز به سراغ این مسافر رفت با سوال عجیب این مرد روبرو شد؛او از مهماندار پرسید چرا تو بدون وجود شخصی از محارمت در پرواز حضور داری؟
او سپس مانع پرواز هواپیما شد و اعلام کرد تمامی زنانی که یکی از محارم خود را بهمراه ندارد باید از هواپیما پیاده شوند
این اصرار پرواز را با 2 ساعت تاخیر روبرو کرد و در نهایت امنیت فرودگاه مجبور شدند این مرد که پسرش نیز همراهش بود را با اعمال زور از هواپیما خارج کنند تا این هواپیما به سمت مقصد پرواز کند.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/263042
وبلاگ آموختن: افکار حاکم بر هر جامعهای افکار طبقه حاکمه است.
فیلم > میمون شستشوی وسایل و مراقبت از بچه اش برای دآنلود به وب ریر مراجعه کنید..
uplod.ir/plil8uk7a0t6/469712_227.flv.htm
،" بودن "
گر بدین سان زیست باید پست
من چه بی شرمم اگر فانوس عمرم را به رسوائی نیاویزم
بر بلند کاج خشک کوچه بن بست
گر بدین سان زیست باید پاک
من چه ناپاکم اگر ننشانم از
ایمان خود، چون کوه
یادگاری جاودانه بر تراز بی بقای خاک!
"شاملو "

آفریقای جنوبی دارای بزرگترین برنامه مقابله با ایدز/اچ آی وی در دنیا است
حداقل ۲۸ درصد دانشآموزان دختر آفریقای جنوبی به آچ آی وی مثبت مبتلا هستند.
این آمار نزد دانشآموزان پسر تنها ۴ درصد است.
آرون موتسوالدی، وزیر بهداشت آفریقای جنوبی در باره نرخ بالای دختران آچ آی وی مثبت گفته است که مردان مسنتر از این افراد از آنها سوء استفاده میکنند.
او گفته است که در سال ۲۰۱۱، ۹۴ هزار دانشآموز دختر حامله شدند و ۷۷ هزار نفر در مراکز دولتی سقط کردند.
طبق آمارهای دولتی ده درصد جمعیت آفریقای جنوبی، به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند.
وزیر بهداشت آفریقای جنوبی گفته است که با توجه به آمار ابتلای پسران جوان به ویروس اچ آی وی، واضح است که این دختران دانشآموز با آنها رابطه جنسی ندارند و در عوض آنها با مردان مسنتر از خودشان رابطه جنسی برقرار میکنند.
او تاکید کرده که باید دست به اقدامی در این رابطه زد چون این افراد در حال نابود کردن فرزندان آفریقای جنوبی هستند.
آقای موتسوالدی گفته است که برخی دختران حامله که بین ده تا ۱۴ سال سن دارند، به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند.
جیکوب زوما، رئیسجمهور آفریقای جنوبی، آرون موتسوالدی را در سال ۲۰۰۹ به عنوان وزیر بهداشت منصوب کرد. تلاشهای او برای مقابله با این بیماری با تحسین رو به رو شده است.
آفریقای جنوبی دارای بزرگترین برنامه مقابله با ایدز/اچ آی وی در دنیا است.
تعداد مبتلایان به اچ آی وی در این کشور که از داروهای رترو ویروسی استفاده میکنند، از زمانی که آقای موتسوالدی وزیر بهداشت شده، دو برابر شده است.
آفریقای جنوبی طی این چند سال بزرگترین برنامه کنترل ایدز با داروهای رترو ویروسی را دارد.
دولت قبلی در آفریقای جنوبی چنین برنامهای نداشت.
سال گذشته بیش از ۲۶۰ هزار نفر در آفریقای جنوبی به دلیل ابتلا به ایدز جان خود را از دست دادند که این نیمی از آمار کلی مرگ و میر در آن کشور را تشکیل میداد.: منبع بی بی سی
قطع انگشتان کودک کار ۱۴ساله درچرخ گوشت
خبرگزاری هرانا - دختر ۱۴ ساله که در قنادی کار میکرد، چهار انگشت خود را در چرخ گوشت از دست داد.
بنا به گزارش آفتاب، در این حادثه که در یک کارگاه قنادی در روستای رباط سرپوش از توابع شهرستان سبزوار صبح امروز به وقوع پیوست چهار انگشت کارگر ۱۴ ساله قنادی قطع شد.
ماموران نجات آتش نشانی سبزوار بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند که پس از رسیدن به محل و ارزیابی حادثه، اقدام به بازکردن محفظه تیغ و میله مارپیچ چرخ گوشت کردند و همراه مصدوم با خودرو اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان امداد سبزوار انتقال دادند.
به گزارش فارس، بعد از عملی که ۴۵ دقیقه به طول انجامید، دست دختر ۱۴ ساله در حالی از چرخ گوشت رها شد که متاسفانه ۴ انگشت خود را از دست داده بود.
منبع : http://hra-news.org/1389-01-27-05-29-40/15144-1.html
کار زنان یا اجباری برای زنده ماندن؟
سروناز بهبهانی
(وبلاگ آموختن ضمن تبریک روز جهانی زن به خانم سروناز بهبهانی و دست مریزاد به خاطر مقالهی مبسوط و زیبایی که به نگارش در آوردهاند به همهی کاربران عزیز توصیه میکنم که حتما" این مقاله را با صبر و حوصله مطالعه نمایند زیرا بسیار آموزنده است.)
در این روزگار بی سر و سامان و این روزهای شلوغ و پر ترافیک که اخبارقیمتها از سکه و دلار گرفته تا آجیل و لباس، ذهن شهروندان را پر کرده و مردم لنگ لنگان و شتاب زده به استقبال نوروز میروند، شاید به خاطر آوردن روز ۸ مارس از لابه لای صفحات تقویمهای مردانه انتظار زیادی باشد. اما تلاش برای هم صدایی با مردمان مترقی جهان وآداب حضور در دهکده جهانی حکم میکند که روز هجدهم اسفند ماه را که مصادف با روز جهانی زن است به خاطر بیاوریم. روزی که سالهاست بر پایه سنتى مبارزه کارگران زن علیه شرایط سخت کاریشان در خاطرهٔ آزاد اندیشان دنیا مانده است.
تاریخ روز جهانى زن هم زمان با تاریخ مبارزه سیاسى و اجتماعى علیه تبعیض است. این روز روز همبستگى براى مبارزه در راه برابرى حقوق و شرایط بهتر کارى و زندگى زنان است. انتخاب این روز به عنوان روز جهانى زن به زمانی بر میگردد که زنان کارگر نساجى در شهر نیویورک امریکا دست به اعتراض زدند. شرایط کارى سخت و غیر انسانى و دستمزد کم کارگران زن که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم همراه با مردان در کشورهاى صنعتى وارد بازار کار شده بودند، آنان را وادار به اعتراض و مبارزه صنفى به شکل هاى سازمان یافته و یا غیر متمرکز علیه این بى عدالتى مى کرد.
در چنین روزی یعنی روز ۸ مارس ۱۸۷۵(وبلاگ آموختن:1857 صحیح است.) زنان کارگر کارخانجات نساجی در شهر نیویورک برای بهبود شرایط کارشان و در اعتراض به پایین بودن سطح دستمزدشان، دست به تظاهرات زدند. این حرکت به درگیری قهر آمیز با پلیس آمریکا انجامید و پلیس بطور وحشیانه به تظاهرات حمله کرد و آنرا سرکوب نمود. عدهای از زنان تظاهر کننده زخمی و دستگیر شدند. این مسئله باعث شد که زنان کارگر دیگر هم کم کم به حقوق انسانی خود آگاهی پیدا کنند و سعی کنند که راه آنها را ادامه بدهند.
حرکت اعتراضی هر سال به حالت آشکار و یا مخفی در کارخانههای مختلف ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۱۹۰۹ این روز به عنوان نخستین روز ملی زنان در آمریکا تثبیت شد. سپس در کنگرهٔ بین المللی سوسیالیستها که در سال ۱۹۱۰ در کپنهاگ دانمارک برگزار گردید، «کلارا زتکین» زن سوسیالیست از حزب سوسیال دموکرات آلمان ۸ مارس را به عنوان روز جهانی مبارزه زنان پیشنهاد و کنگره این پیشنهاد را تصویب میکند. یک میلیون زن سوسیالیست و کارگر و دیگر اقشار اجتماعی همراه مردان خواهان حقوق سیاسی ـ اجتماعی برابر برای همه زنان و مردان شدند. آنها در ۸ مارس سا ل ۱۹۱۱ در کشورهای آلمان، دانمارک، سویس و استرالیا تظاهراتی بر پا كردند و با جشن و سخنرانی، خواهان حق رأی، حق کار و آموزش حرفهای برای زنان شدند. در همین سال در روسیه و چین هم تظاهراتی به مناسبت ۸ مارس برگزار شد. در مدتی کمتر از یک هفته از ۸ مارس در آتش سوزی «تریانکل» در شهر نیویورک به خاطر نبود دستگاههای امنیتی و بدی شرایط کار، ۱۴۹ زن کارگر جان باختند. همین موضوع باعث شد که تظاهرات ۸ مارس سال بعد به طور وسیعی در سراسر دنیای متمدن برگزار شود و بدی شرایط کار، مورد اعتراض قرار گیرد. این روز کم کم به روز مخالفت زنان کارگر با کارفرمایان سرمایه دار، برای بهبود شرایط کار و کسب حقوق اجتماعی برای کل زنان در سراسر دنیای صنعتی، تبدیل میگردد.
در واقع هشتم مارس روزی است که زنان جهان بدون توجه به گرایشات مختلف فکری، عقیدتی، قومی و ملیتی، نژادی، زبانی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به یادآوری موفقیتها و دستاوردهایشان میپردازند و در حقیقت با نگاهی به گذشته، انرژی و توان بیشتری برای احقاق حقوق انسانی خود مییابند تا در دنیایی که هنوز نابرابریهای جنسیتی در بخشهای مختلف آموزشی، سیاسی و.. وجود دارد و در پارهای نقاط جهان هنوز دختران را ختنه میکنند، زنان را از حقوق قانونی شان محروم میدارند و در بسیاری جوامع پیشرفته هنوز با انواع شیوههای لوکس و نوین استثمار زنان و دختران ادامه دارد؛ راههای تازهای برای سالم زیستن و بیدغدغه نفس کشیدن بیابند.
اما با گذشت سالها ازتاریخ هشتم مارس۱۸۷۵اگرچه شرایط زنان به ویژه زنان کارگر کمی بهبود یافته است، اما همچنان مشکلات عدیدهای در این زمینه وجود دارد و چه بسا با پیشرفت تکنولوژی و تکامل جوامع مسائل و بحرانهای تازهای نیز در این زمینه ایجاد شده است.
در دنیای امروز، گذشته از عدهٔ قلیلی که صاحبان قدرت و سرمایه هستند مشکلات و بحرانهای اقتصادی تمامی کشورها را به نوعی تحت تاثیر خود قرار داده است و بسیاری از افراد برای زنده ماندن باید تا سر حد مرگ تلاش کنند و بنا به آمار دفتر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) تعداد گرسنگان جهان امسال از مرز یک میلیارد نفر خواهد گذشت. در چنین شرایطی شاید پرداختن به رضایت شغلی و اهمیت آن در سلامت روان افراد یک جامعه، چندان منطقی به نظر نرسد اما از آنجا که نمیتوان با یأس و سرخوردگی و انکار حقایق تنها به گذران معیشت پرداخت و حقوق شهروندان دهکدهٔ جهانی را از مناظر مختلف نادیده گرفت، باید در کنار تلاش برای رفع بحرانهای اقتصادی که البته پرداختن به آن نیازمند اقتصاددان و متخصص امر میباشد، در دیگر جنبههای انسانی نیز فعالیت نمود.
بسیارند افرادی که برای گذران زندگی در هر شغل و حرفهای به سختی تلاش میکنند و صرفنظر از علاقمند بودن یا نبودن به شغل مربوطه روزها و ماههای خود را بدین منوال میگذرانند. در این بین زنان به فراخور شرایط سختتر در احراز مشاغل و عدم توزیع برابر حِرَف که هنوز هم در بخشهای مختلف خود را نشان میدهد، با معضلات بیشتری در بازار کار مواجه هستند، به ویژه در مورد زنانی که نانآوران خانه و سرپرست خانوار محسوب میشوند. مشکلات زنان در بازار کار بر هیچ کس پوشیده نیست.
جداسازی جنسیتی مشاغل و وجود این تفکر غالب که مردان توانایی بیشتری نسبت به زنان دارند و وجود محدودیتهایی از جمله ساعات کاری نامنظم، کمی دستمزد و عدم حمایتهای قانونی از جمله عواملی است که هنوز هم زنان را در انتخاب شغل محدود میکند. از سوی دیگر مناسبات بیرحم جامعه سرمایهداری موجب شده که زنان علیرغم اینکه بین دو تا سه چهارم کارهای انجام شده در مقیاس جهانی را انجام میدهند و ۴۵درصد مواد غذایی جهان را تامین میکنند، دستمزد کمتری دریافت کرده و نیروی کار ارزان محسوب شوند. برخی آمارها حاکی از آن است که زنان در یک روز به اندازه ۲روز کار میکنند، این در حالی است که اگر خانهداری، نگهداری از فرزندان و خدمات درون محیط خانواده را نیز به عنوان کار مضاعف در نظر بگیریم، زنان نسبت به کاری که در جهان انجام میدهند دستمزد بسیار ناچیزی دریافت میکنند و درصد زیادی از ثروت ایجاد شده در کشورهای صنعتی را کار بیمزد خانگی در بر میگیرد. به عبارت دیگر این کار بیمزد در پرورش و تربیت نسل آینده لازمهٔ نظام سرمایهداری محسوب میشود و بیراه نیست اگر عواملی چون تسری فحشا، زنانه شدن بسیاری از آسیبهای اجتماعی، فقر و بیعدالتی را ثمرهٔ سیاستهای سرمایهدارانهٔ حاکم بر جهان امروز دانست.
در عین حال در شرایط حاضر، وضعیت زنان کارگر به مراتب سختتر و بحرانیتر از دیگر اقشار زنان در جوامع مختلف است. به هر صورت نمیتوان انکار کرد که پس از طی شدن دوره مردسالاری در جهان و ورود زنان به عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و هنری، امروز فعالیت و کار در بیرون از خانواده در بخشیدن وجههای ارزشمندتر و اعتباری بیشتر برای زنان بسیار تاثیرگذار است. امروزه مدیران توانمند، سیاستمداران و هنرمندان زن، حتی کارمندان زن نیز خود را در دستیابی به ارج و منزلت انسان و احقاق حقوق از دست رفته نزدیکتر میبینند و جامعه نیز به ویژه در کشورهای در حال توسعه به این زنان با دیدهٔ احترامآمیزتری مینگرد. مثلا امروز، مادری که در یک اداره شاغل است برای فرزندش اعتبار بیشتری در مدرسه فراهم میکند تا مادری که در دنیای مدرن و پرطمطراق امروز هنوز عنوان خانهدار را یدک میکشد. اما شاید کمتر به این مساله پرداخته شده که زنان کارگر تا حدودی از این قاعده مستثنی هستند و علیرغم فعالیت اجتماعی و تحمل بخش سنگینی از وظیفه گرداندن صنایع و چرخهای نظام سرمایهداری همواره از لحاظ وجهٔ اجتماعی کمتر دیده شده و شاید بسیاری از فرزندانشان به داشتن یک مادر خانهدار راضیتر باشند.
در حقیقت عده قریب به اتفاق زنان کارگر نه تنها رضایت شغلی نداشته بلکه تنها به واسطه شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و خانواده برای گذران زندگی و کسب حداقل درآمد برای اندک رفاه فرزندانشان، ساعتها کار طاقتفرسا را به جان میخرند. در عین حال همواره شرایط نابرابر دستمزد و حاشیه امنیت شغلی بین زنان و مردان کارگر وجود داشته و در مواجهه با هر بحران اقتصادی، اول این زنان کارگر هستند که شغل خود را از دست خواهند داد و عقد قراردادهای پیمانی، موقت و سفید امضا و استثمار کارگران زن مجرد تنها گوشهای از مسائل و مصائب زنان کارگر میباشد.
از سوی دیگر تمام آزاداندیشان و عدالتخواهان میدانند که اساسا حقوق زنان، حقوقی جهانشمول است و هر فردی که مدافع حرمت، حقوق و آزادیهای انسان است باید در جهت رفع ستم تبعیض جنسی نیز تلاش کند. تا به جایی برسیم که درستکاری و تقوا بدون در نظر گرفتن جنسیت افراد ملاک برتری باشد.
همچنین باید پذیرفت که برای دستیابی به جامعهای سالمتر باید ضوابط انسانی را حکمفرما نمود و همان طور که انگلس در کتاب منشاء خانواده خویش مینویسد: «اولین ستم طبقاتی مقارن است با ستم جنس مذکر بر مونث» در نتیجه رفع هر گونه ستم جنسی به نوعی در گرو رفع ستم طبقاتی است و میان ستم طبقاتی و ستم جنسی رابطه متقابل و تنگاتنگی وجود دارد. در نتیجه برای رفع چنین تبعیضهایی نه تنها زنان بلکه مردان و زنان برابریطلبی باید دوش به دوش یکدیگر موانع را از سر راه بردارند و بیش از هر چیز بر حرمت انسانی افراد صحه بگذارند. به همین روی باید در نظر داشت که مشکلات زنان کارگر نیز بخشی از مشکلات کل افراد جامعه است.
به نظر میرسد که باید نگاه دقیقتر و جدیتری به مسائل زنان کارگر داشته باشیم چرا که زنان بخش اعظمی از نیروی کار را تشکیل میدهند که اگر از نظر روحی و روانی و عاطفی دچار رضایت نسبی نباشند آثار مخرب آن را در تمامی سطوح و لایههای جامعه حس خواهیم کرد و بپذیریم که یک زن کارگر حق دارد به عنوان یک انسان، از دسترنج خود صاحب درآمد مستقلی گردد. زنانی که پس از ۸ تا ۱۲ ساعت کار متوالی و طاقتفرسا و در شهرهای بزرگ با هدر دادن ساعتها در ترافیک، با رسیدن به خانههایشان، تازه بخش دیگری از مسئولیتهایشان آغاز میشود. زنانی که اگر چه صدایشان کمتر شنیده میشود اما وجود دارند؛ در همین نزدیکیها، کافیست کمی سرمان را بچرخانیم.
سازمان ملل: تصادف رانندگی هر سال جان یک میلیون و ۲۴۰ هزار نفر را میگیرد
جدیدترین گزارش سازمان جهان بهداشت که امروز انتشار یافت هر سال یک میلیون و 240 هزار نفر در جهان به دلیل صدمات ناشی از تصادفات ترافیکی جان خود را از دست میدهند.
سازمان جهان بهداشت میگوید در منطقه آفریقا خطر مرگ به دلیل جراحت تصادف ترافیکی 24.1 در هر 100 هزار نفر، در منطقه شرق مدیترانه 21.3 در هر 100 هزار نفر و در منطقه اروپا 10.3 در هر 100 هزار نفر است.
منبع: http://www.asriran.com/fa/news/262889
وبلاگ آموختن: با حذف تولید خودروهای شخصی و جایگزینی آنها با خودروهای عمومی(قطار، مترو، اتوبوس، هواپیما، مینیبوس و ...) و حمل و نقل رایگان برای تمام افراد بشر بر روی کره زمین است که مرگ و میر انسانها ناشی از عوارض مصرف گسترده از خودروهای شخصی پایان میپذیرد. با برچیده شدن نظام سرمایهداری این امر ممکن خواهد شد. تا آن موقع همچنان مرگ و میر ناخواسته در انتظار تمام بشریت است.
نمک آبرود شبی یک میلیون تومان!
در شهرهایی که بیشترین مسافرتهای نوروزی به آنجا صورت میگیرد، نرخ اجاره ویلا برای نوروز 92 بین 35 تا 100 درصد نسبت به نوروز 91 افزایش پیدا کرده است، طوری که در یکی از توریستیترین شهرهای شمالی – نمک آبرود – اجاره هر شب ویلا یک میلیون تومان اعلام شده است.
دلالان ویلا میگویند: از یک ماه پیش رزرو ویلا توسط تهرانیها و برخی شرکتهای دولتی برای کارمندان شان انجام شده است.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/262891
"سن مصرف مواد مخدر در کشور به 10 سالگی رسید"
سن مصرف كنندگان مواد مخدر در كشور در حال حاضر به 10 سالگي رسيده است و اين مي تواند يك خطر بسيار جدي براي نسل جوان جامعه باشد.
مسئولان نيز بايد سعي كنند فضاهايي را براي مردم ايجاد كنند تا مردم در شرايط بد روحي بتوانند اوقات خود را درآنجا بگذرانند و متاسفانه امكاناتي كه امروزه براي مردم فراهم است قيمت آنها بيشتر از فروش مواد مخدر است.
در سال 84 دوسوم مواد مخدر ما از كشورهاي خارجي وارد كشور مي شد و فقط يك سوم آن در كشور توليد مي شد، اما متاسفانه در حال حاضر بخش عمده مواد مخدر در داخل كشور توليد مي شود و بيش از نيمي از معتادان ما را معتادان كراك و هروئين تشكيل مي دهند.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/262946
دستمزد ۹۲ توهین به کارگران است
یک تشکل مستقل صنفی در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در اعتراض به مصوبه دستمزد سال آینده بیانیهای صادر کرد.
بر خلاف شعار اقتصادی سال ۱۳۹۱نه تنها نیروی کار مورد حمایت قرار نگرفت بلکه با شرایط طوفانی و سختتر اقتصادی معیشت حداقلی نیروی کار مورد هجوم همه جانبه قرار گرفته است.
در این بیانیه تصویب حداقل دستمزد ۴۸۷ هزارتومانی برای سال ۹۲ مصداق ضربالمثل «گل بود به سبزه نیز اراسته گشت» دانسته شده و تاکید شده است: شورای عالی کار علیرغم در خواستهای گسترده کارگران جهت تعیین دستمزد عادلانه که هزینه زندگی انسانی یک خانوار کارگری را تامین کند، حداقل دستمزد کارگری سال ۱۳۹۲ را ماهیانه نزدیک به پانصد هزارتومان تعیین کرده و بدین وسیله حلقه محاصره را علیه معیشت و زندگی کارگران تنگ و تنگتر کرده است.
این اوضاع و احوال تلخ و طاقت فرسا با اقدام ناعادلانه شورای عالی کار دولتی، با سرکوب گسترده حقوق بین الملی کارگران نظیر حق تشکیل سندیکای کارگری و حق اعتراض و راهپیمایی و اعتصاب کارگری- آنچنانکه در دنیا مرسوم و متداول است- تشدید شده و میشود.
رانندگان شرکت واحد اعتراض شدید خود را علیه پایین بودن حداقل دستمزد سال ۱۳۹۲ اعلام کرده و این عمل را توهین و تحقیر به طبقه کارگر دانستهاند.
مسئولان وظیفه دارند شکاف گسترده حداقل دستمزد و هزینه و مخارج زندگی یک خانوار ۴ نفره کارگری را تامین نمایند.
منبع:http://ilna.ir/news/news.cfm?id=56729
رانندههای خشمگین گاردریل اتوبان آزادگان تهران را با آچار باز کردند
عصر روز چهارشنبه 23 اسفندماه، انسداد دوربرگردان یکی از اتوبانهای جنوب غرب تهران توسط پلیس با نارضایتی و اعتراض رانندهها همراه شد.
پس از آن که ماموران پلیس راهور دوربرگردان اتوبان آزادگان در مسیر شمال به جنوب را مسدود کردند، چندین کیلومتر صف طولانی از اتومبیل، اتوبوس و تریلی و کامیونهایی ایجاد شد که قصد دور زدن را داشتند.
به دنبال طولانی شدن زمان و استمرار این وضعیت، گروهی از رانندههای عصبانی نیز دست به کار شده و پس از باز کردن گارد ریلهای وسط اتوبان به وسیله آچار و ابزارآلاتی که همراه داشتند، یک به یک دور زدند.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/262883
نشانههای تازه از شرایط وجود حیات احتمالی در مریخ پیدا شد
ناسا، سازمان فضایی آمریکا میگوید که مریخنورد کیوریاسیتی موادی شیمیایی در مریخ پیدا کرده است که میتواند نشانه وجود نوعی حیات اولیه در گذشته باشد.
کیوریاسیتی مواد مذکور را زمانی پیدا کرد که در حال بررسی نمونه سنگ بستر یک رودخانه قدیمی در مریخ بود که ماه گذشته میلادی استخراج کرده بود.
در این نمونه سولفور، نیتروژن، هیدروژن، اکسیژن، فسفر و کربن پیدا شده است.
محققان می گویند که ترکیب این عناصر می توانسته منبع انرژی احتمالی برای میکرواورگانیسم ها (ریزاندامگان ها) باشد.
مواد معدنی یافته شده در این نمونه برداری همچنین می تواند نشان دهنده وجود آب در سطح مریخ در گذشته باشد.
جان گروتزینگر، از دانشمندان پروژه کیوریاسیتی می گوید: "ما محیطی قابل سکونت یافته ایم که برای حیات بسیار مناسب بوده است. اگر این آب وجود داشت و شما آنجا بودید، شاید می توانستید آن را بنوشید".
منبع: دانش و فن بی بی سی فارسی